Voor 6 personen
250 g frambozen (vers of diepgevroren)
50 g suiker
25 ml water
1 koffielepel citroensap (naar keuze)
Coulis van frambozen - zonder koken
Ontdooi de frambozen gedurende een paar uur als je diepgevroren frambozen gebruikt.
Mix de frambozen.
Zeef de frambozencoulis, enkel als je de pitjes eruit wilt.
Voeg de suiker toe en proef.
Voeg eventueel wat water toe als je de coulis vloeibaarder wilt en wat citroen als je houdt van een extra scherpe smaak.
Laat afkoelen en dien bij de Meringue glacée.
Coulis van frambozen - op basis van siroop
Breng al roerend het water en de suiker aan de kook. Eens het kookpunt bereikt, roer verder gedurende 5 tot 8 minuten op een zachter vuur tot alle suiker opgelost is in het water en je een siroop krijgt.
Voeg de frambozen toe (verse of diepgevroren) aan de warme siroop. Op een laag vuur, plet de frambozen met een houten lepel tot ze ontdooid zijn en opgelost in de siroop.
Haal van het vuur en mix het geheel tot een mooie, gladde coulis.
Zeef de frambozencoulis, enkel als je de pitjes eruit wilt.
Als je van de scherpheid van citroen houdt, voeg er een paar druppels sap aan toe.
Laat afkoelen en dien op bij de Meringue glacée.
Het is belangrijk om niet te veel suiker toe te voegen. Een coulis met te veel suiker zou niet de nodige scherpe touch geven aan de Meringue glacée.