Coulis van Frambozen

 

Zo eenvoudig en toch zo lekker in al zijn puurheid. Heerlijk fruitig en fris, de perfecte balans met de zoete smaak van de Meringue glacée.

Een vers blaadje munt maakt het geheel fris en is meteen ook een mooie kleurtoets.

De coulis van frambozen kan op twee manieren klaargemaakt worden: een niet gekookte coulis door frambozen te mixen en suiker toe te voegen, of een gekookte coulis op basis van siroop van water en suiker waaraan verse of diepgevroren frambozen worden toegevoegd. 

Voor 6 personen

250 g frambozen (vers of diepgevroren)

50 g suiker

25 ml water

1 koffielepel citroensap (naar keuze)

 

Coulis van frambozen - zonder koken

Ontdooi de frambozen gedurende een paar uur als je diepgevroren frambozen gebruikt.

Mix de frambozen.

Zeef de frambozencoulis, enkel als je de pitjes eruit wilt.

Voeg de suiker toe en proef.

Voeg eventueel wat water toe als je de coulis vloeibaarder wilt en wat citroen als je houdt van een extra scherpe smaak.

Laat afkoelen en dien bij de Meringue glacée.

 

Coulis van frambozen - op basis van siroop

Breng al roerend het water en de suiker aan de kook. Eens het kookpunt bereikt, roer verder gedurende 5 tot 8 minuten op een zachter vuur tot alle suiker opgelost is in het water en je een siroop krijgt.

Voeg de frambozen toe (verse of diepgevroren) aan de warme siroop. Op een laag vuur, plet de frambozen met een houten lepel tot ze ontdooid zijn en opgelost in de siroop.

Haal van het vuur en mix het geheel tot een mooie, gladde coulis.

Zeef de frambozencoulis, enkel als je de pitjes eruit wilt.

Als je van de scherpheid van citroen houdt, voeg er een paar druppels sap aan toe.

Laat afkoelen en dien op bij de Meringue glacée.

 

Het is belangrijk om niet te veel suiker toe te voegen. Een coulis met te veel suiker zou niet de nodige scherpe touch geven aan de Meringue glacée.