Warme Chocoladesaus

 

Dé klassieker waar we allemaal van houden. Laat de Meringue glacée zachtjes smelten onder een warme, smeuïge laag chocoladesaus bereid zoals vroeger.

Je kan de warme chocoladesaus klaar maken op het moment zelf maar je kan ze ook gemakkelijk terug opwarmen (op een lage temperatuur!) in de microgolfoven of op een kookvuur.

Voor 6 personen

100 g zwarte chocolade (kies een van de lokale kwaliteitsmerken)

100 ml melk

25 ml vloeibare room

10 g suiker (of meer volgens smaak)

 

Bereiding

Meng in een kookpot de room, de melk en de suiker. Warm op een matig vuur tot het kookpunt. Neem van het vuur.

Smelt de chocolade: op een zacht vuur ‘au bain-marie’, of in een microgolfoven 1 tot 2 minuten op een vermogen van 450 W met tussentijds roeren na 1 minuut.

Voeg (naast het vuur) de gesmolten chocolade toe aan het mengsel room/melk/suiker en meng tot een homogene saus.

Zet nog even op een matig vuur en roer tot het kookpunt is bereikt.

Neem van het vuur en giet in een mooi kannetje of kom om bij de Meringue glacée te serveren.